hadak-utja
hadak-utja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kérdés
Lezárt szavazások
 
 • Képek
 • Képek
 • Képtárak: Súgó
  A Bannerünk
  Ha szeretné a honlapunkat ajánlani, innen letöltheti bannerünket (ha a felírást jobban meg tudja oldani, válassza a sima képet!)
  Evangélikus Templom
  Ahol előadásaink már több éve zajlanak. A képeket végignézve nem túlzás azt állítani, hogy Dunaújváros talán legértékesebb helye (nem csak fizikai, de lelki és szellemi kisugárzása miatt is).
  Előadásainkon készült képek
  Előadások közben, után illetve dedikálások alatt készült képek (ízelítőként).
  Kárpát-medencei templomok
  A Kárpát-medencében lévő gyönyörű templomainkról egy pár fénykép látható itt, melyeket erdélyi utak során készítettem és feltöltöttem, hogy mások is kedvet kapjan látogatásukra.
  Nagy részük még a középkorban épült és az ideiglenes határokon túl van. Gyönyörű festett kazettás mennyezetek és falfreskók díszítik ezeket a gyönygyszemeket.
  A Magyar Szent Korona és a koronázási jelvények
  A magyarság legértékesebb, legféltettebb, legmisztikusabb szimbóluma és erekjéje. A magyar közjogban személynek tételeződik és Ő a legfőbb közjogi méltóság. Minden tőle ered, belőle származik és minden reá száll vissza. A Szent Korona és a belőle fakadó alkotmányunk (ami a Szent Korona tanon alapszik) akadályozta meg mind a zsarnoki rendszerek, diktatúrák, mind pedig az anarchikus rendszerek kiépülését Magyarországon (amíg az új "alkotmányt" ránkkényszerítették). A belőle fakadó eszmeiség alakította ki az indoeurópaitól oly külömböző mellérendelő rendszert.
  A magyarságnak a Szent Korona egy égből kapott, angyalok hozta jel és küldetéshordozó (angyal->angelos=hírvivő), melyre méltón lehetünk büszkék.
  A nagyszentmiklósi aranykincs ("avarok aranya")
  Egy másik nagyon fontos érték, amely a magyarsághoz köthető, annak ellenére, hogy most a bécsi Kunsthistorisches Museumban őrzik.
  1799 július 3-án találták a bánáti Nagyszentmiklóson (ma: Sannicolau Mare, Románia) majd az akkori habsburg törvények alapján, mint minden földből előkerült lelet, a bécsi császári és királyi Régiségtárba került (II. Ferenc császár utasítására 1799. október 1-én). Mind a mai napig Bécsben található a 23 tárgy, melyeknek összsúlya 10 kg.
  Sok vita alakult ki eredetéről és készítéséről. Legvalószínűbb, hogy az avar udvar kincsei voltak. Más kutatók a hunok munkájának tekintik. Mindenesetre a magyarság műveltségével állítható összefüggésbe (főleg az állatküzdelmi jelenetek - szkíta párhuzamok, de a magyar népművészet jelei is megmutatkoznak.)
  A Képes Krónika - részletek a miniatúrákból
  A Képes Krónikát 1358-ban kezdi el írni valószínűleg Kálti Márk (ő a krónika szerkesztője), a befejezésének pontos dátumát azonban nem ismerjük. A magyarok eredetétől kezdve Nagy Lajos király uralkodásáig meséli el a történetet, magának az urlakodónak, hogy elődei tetteiből példát mutathasson.
  Csíksomlyói búcsú 2007
  Ebben az évben is rengetegen voltunk Csíksomlyón Pünkösdkor. Aki idén kihagyta, jövőre feltétlenül jöjjön, miután megnézi a képeket, biztos kedvet kap. Csodálatos volt és jó volt magyarnak lenni!
  "Igazságos Mátyás Napja" (2008. február 24.)

  Megemlékeztünk Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulójáról egy egész délutános konferenciával, melyen három kutató tartott előadást: Kiss Dénes költő,író; dr. Varga Tibor jogtörténész és Kocsis István író, történész.

   
  Evangélikus Templom
   
  Testvérlapok

  DOBOGÓ

  NaPúT

  Szent Korona Országáért Alapítvány

    

   

  Magyar Táltos Hub

  Motolla Egyesület

  Karahun

   

  Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Legyél te is Farmasi tanácsadó! Antiallergén, természetes kozmetikumok, tisztítószerek. Keress vele pénzt otthonról!    *****    kattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkatt