hadak-utja
hadak-utja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kérdés
Lezárt szavazások
 
 • Képek
 • Képek
 • Képtárak: Súgó
  A Bannerünk
  Ha szeretné a honlapunkat ajánlani, innen letöltheti bannerünket (ha a felírást jobban meg tudja oldani, válassza a sima képet!)
  Evangélikus Templom
  Ahol előadásaink már több éve zajlanak. A képeket végignézve nem túlzás azt állítani, hogy Dunaújváros talán legértékesebb helye (nem csak fizikai, de lelki és szellemi kisugárzása miatt is).
  Előadásainkon készült képek
  Előadások közben, után illetve dedikálások alatt készült képek (ízelítőként).
  Kárpát-medencei templomok
  A Kárpát-medencében lévő gyönyörű templomainkról egy pár fénykép látható itt, melyeket erdélyi utak során készítettem és feltöltöttem, hogy mások is kedvet kapjan látogatásukra.
  Nagy részük még a középkorban épült és az ideiglenes határokon túl van. Gyönyörű festett kazettás mennyezetek és falfreskók díszítik ezeket a gyönygyszemeket.
  A Magyar Szent Korona és a koronázási jelvények
  A magyarság legértékesebb, legféltettebb, legmisztikusabb szimbóluma és erekjéje. A magyar közjogban személynek tételeződik és Ő a legfőbb közjogi méltóság. Minden tőle ered, belőle származik és minden reá száll vissza. A Szent Korona és a belőle fakadó alkotmányunk (ami a Szent Korona tanon alapszik) akadályozta meg mind a zsarnoki rendszerek, diktatúrák, mind pedig az anarchikus rendszerek kiépülését Magyarországon (amíg az új "alkotmányt" ránkkényszerítették). A belőle fakadó eszmeiség alakította ki az indoeurópaitól oly külömböző mellérendelő rendszert.
  A magyarságnak a Szent Korona egy égből kapott, angyalok hozta jel és küldetéshordozó (angyal->angelos=hírvivő), melyre méltón lehetünk büszkék.
  A nagyszentmiklósi aranykincs ("avarok aranya")
  Egy másik nagyon fontos érték, amely a magyarsághoz köthető, annak ellenére, hogy most a bécsi Kunsthistorisches Museumban őrzik.
  1799 július 3-án találták a bánáti Nagyszentmiklóson (ma: Sannicolau Mare, Románia) majd az akkori habsburg törvények alapján, mint minden földből előkerült lelet, a bécsi császári és királyi Régiségtárba került (II. Ferenc császár utasítására 1799. október 1-én). Mind a mai napig Bécsben található a 23 tárgy, melyeknek összsúlya 10 kg.
  Sok vita alakult ki eredetéről és készítéséről. Legvalószínűbb, hogy az avar udvar kincsei voltak. Más kutatók a hunok munkájának tekintik. Mindenesetre a magyarság műveltségével állítható összefüggésbe (főleg az állatküzdelmi jelenetek - szkíta párhuzamok, de a magyar népművészet jelei is megmutatkoznak.)
  A Képes Krónika - részletek a miniatúrákból
  A Képes Krónikát 1358-ban kezdi el írni valószínűleg Kálti Márk (ő a krónika szerkesztője), a befejezésének pontos dátumát azonban nem ismerjük. A magyarok eredetétől kezdve Nagy Lajos király uralkodásáig meséli el a történetet, magának az urlakodónak, hogy elődei tetteiből példát mutathasson.
  Csíksomlyói búcsú 2007
  Ebben az évben is rengetegen voltunk Csíksomlyón Pünkösdkor. Aki idén kihagyta, jövőre feltétlenül jöjjön, miután megnézi a képeket, biztos kedvet kap. Csodálatos volt és jó volt magyarnak lenni!
  "Igazságos Mátyás Napja" (2008. február 24.)

  Megemlékeztünk Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulójáról egy egész délutános konferenciával, melyen három kutató tartott előadást: Kiss Dénes költő,író; dr. Varga Tibor jogtörténész és Kocsis István író, történész.

   
  Evangélikus Templom
   
  Testvérlapok

  DOBOGÓ

  NaPúT

  Szent Korona Országáért Alapítvány

    

   

  Magyar Táltos Hub

  Motolla Egyesület

  Karahun

   

  Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints